"Арсен" у Львові: отруєння гарантуємо?

15:16 5 листопада 2013 р.

Фото до новини

У кулінарному цеху супермаркета "Арсен" на проспекті Чорновола, 93 немає термометра стилетного типу для контролю внутрішньої температури перероблення м'яса. Готовність товару визначається за допомогою...кухарської виделки.

Учора "Щоденний Львів" повідомив про те, що курятина потрапила до львівського супермаркету вже зараженою сальмонелою. За попередніми результатами розслідування спалаху встановлено, що всі постраждалі з 23 по 26.10.2013 споживали кури гриль, які придбали 23-26.10.2013 в супермаркеті «Арсен», що розташований за адресою м.Львів, просп. Чорновола, 93, повідомила Держсанепідслужба Львівської області.

Чи стало це уроком для торгової мережі "Арсен"? Однозначно - ні. Ось що повідомило управління ветеринарної медицини у Львові на інформаційний запит Львівського прес-клубу.

Спеціальна робоча група, яка була створена для розслідування випадку харчового отруєння курми-гриль, 28 жовтня 2013 року провела перевірку кулінарного цеху супермаркету "Арсен", що за адресою проспект Чорновола, 93. На час здійснення інспектування у холодильній камері маринованих курей зберігалося 30 кг протермінованого маринованого напівфабрикату курей-гриль, виготовленого 27 жовтня о 17.30. Дозволений термін зберігання такої продукції - згідно з технологічною картою - становить лише 6-8 годин. Крім того, дата приготування напівфабрикату курей-гриль на проставляється на кожній одиниці тари (ящику). У кулінарному цеху немає стилетного термометра для контролю внутрішньої температури перероблення м'яса. Готовність товару визначається за допомогою...кухарської виделки.  

У час перевірки було виявлено у камері також 260 кг  курей, які було заморожено повторно - після їх розмороження для маринування у кулінарному цеху. 

Було здійснено відбір взірців готової продукції, напівфабрикатів, сирої продукції та інгредієнтів, змивів з рук, обладнання та інвентаря кулінарного цеху, які відправлено для дослідження у лабораторії ДУ "Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" та його міський відділ.

Стосовно здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю у супермаркетах "Арсен" у Львові. Державна інспекція ветеринарної медицини у Львівській області у 2013 році і раніше виявляла низку порушень санітарних і ветеринарних заходів під час організації виробничих процесів з перероблення м'яса, а також зберігання м'яса птиці у холодильниках м'ясного цеху: поряд із м'ясом інших видів тварин і продукцією, термін придатності якої минув. Усі ці невідповідності зазначено в актах здійснення державного нагляду, які підписали керуючі супермаркетами і скріпили печаткою. За ці порушення керуючі супермаркетами "Арсен-2" Маїк А.І. і "Арсен-3" Левчук С.Л. були притягнуті до адміністративної відповідальності і оштрафовані на 289 гривень кожен. 

Схоже на те, що без прокуратури і суду у цій справі ладу в майбутньому не вдасться навести. Треба бути безстрашним експериментатором або "самогубцем-дослідником", щоб купувати м'ясо в "Арсені".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів