«Аргентум» у Львові утилізує відходи електроніки без дозволів і ліцензій

23:23 11 вересня 2013 р.

Двічі на підприємство не допустили інспекторів Державної екологічної інспекції у Львівській області, які мали завдання провести планову і позапланову перевірки. Тепер тут чекають на правоохоронців.

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації повідомив 11 вересня, що ДП «Аргентум», яке декларує такий вид діяльності як збирання та  утилізація відходів електроніки: енергоощадні лампи, цифрова техніка, домашні термометри та батарейки тощо, працює без паспортів відходів і дозволів на розміщення відходів та ліміти на утворення і їх розміщення.        

Для отримання інформації про дотримання ДП «Аргентум» вимог природоохоронного законодавства департамент звернувся із відповідним запитом у  Державну екологічну інспекцію  у Львівській області. З її відповіді стало відомо, що ДП «Аргентум» двічі не допустив до перевірки (планової і позапланової) екоінспекторів.        

А у Переліку ліцензійних справ щодо провадження господарської діяльності із здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами: збирання,  перевезення,  зберігання,  оброблення, утилізація, видалення, знешкодження, захоронення, розміщеному на інтернет-сторінці Мінприроди, станом на 04.09.2013 р. ДП «Аргентум» - відсутнє.      

Зважаючи на ці факти, департамент ставить під сумнів правову діяльність ДП «Аргентум» у сфері  утилізації відходів електроніки.      

Відповідні документи (матеріали) передані в правоохоронні органи для реагування згідно із законодавством. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів