Апеляційний суд Львівщини підтвердив законність вироку екс-правоохоронцю-хабарнику

12:26 30 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Як повідомили у вівторок у прес-службі обласної прокуратури, колишнього старшого оперуповноваженого відділу управління міліції позбавлено волі на строк 3 роки 1 місяць з конфіскацією майна.

«Апеляційним судом Львівської області підтверджено законність вироку Яворівського районного суду Львівської області, ухваленого щодо колишнього старшого оперуповноваженого відділу Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУ МВС України у Львівській област», – повідомили сьогодні, 30 вересня, в прес-службі обласної прокуратури. В повідомленні також конкретизують:

«Вказаним вироком останнього визнано винним у перевищенні службових повноважень та одержанні хабара. Зокрема, встановлено, що зазначений працівник міліції, незаконно затримавши громадянина, утримував його у райвідділі та завдавав тілесних ушкоджень, намагаючись схилити до зізнання у зберіганні наркотичних засобів, а у подальшому – до передачі 15 тис. дол. США хабара за непритягнення до кримінальної відповідальності.

При цьому з’ясовано, що міліціонер діяв у співучасті з трьома іншими правоохоронцями.

Перебуваючи під таким тиском, потерпілий погодився на умови вимагачів та передав їм частину обумовленої суми коштів.

За такі злочини, вину у вчиненні яких згаданий старший оперуповноважений відділу управління міліції визнав повністю, згідно з ухвалою суду апеляційної інстанції, його засуджено до позбавлення волі на строк 3 роки 1 місяць з конфіскацією майна. Крім цього, останнього позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах терміном на 3 роки та позбавлено спеціального звання.

На цей час вирок набув законної сили. Зазначимо, що вирок суду щодо його трьох спільників ще не постановлено».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів