Анонімне повідомлення про замінування у Львові банку виявилося дезінформацією (оновлено)

18:00 25 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Правоохоронці проводять заходи з метою встановлення особи аноніма, котрий надав правоохоронцям завідомо неправдиве повідомлення про замінування банківської установи.

«Інформація про замінування банку у Львові не підтвердилася. Правоохоронці проводять заходи з метою встановлення особи аноніма, котрий надав правоохоронцям завідомо неправдиве повідомлення про замінування банківської установи», – повідомили сьогодні, 25 червня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС, де також розповіли:

«Нагадаємо, що сьогодні, 25 червня, о 12:45, на оперативний номер 102 надійшла інформація від працівників Служби безпеки України у Львівській області. До них зателефонував невідомий чоловік  та повідомив, що один із банків у місті Львові заміновано.

Враховуючи те, що анонім не вказав яке саме відділення заміновано, представники слідчо-оперативної групи міліції, кінолог, вибухотехніки та експерти Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУМВС України у Львівській області, а також представники інших служб, які задіюються у таких випадках ретельно перевірили усі приміщення відділень банку у Львові. Вибухонебезпечних предметів не виявлено.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. Правоохоронці проводять заходи з метою встановлення особи аноніма, котрий надав працівникам міліції завідомо неправдиве повідомлення про замінування».

Натомість у прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 25 червня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 25 червня, о 12:45 невідома особа повідомила на телефон чергового СБУ про закладення вибухівки у відділеннях «Альфа-банку» на вулицях Володимира Великого, 34, Городоцькій, 131, Грушевського, 20 і Науковій, 30 та площах Галицькій, 13 та Ринок, 26. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події на вулиці Городоцькій, 131 працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова, згідно з «Планом дій...», у складі 24 осіб та семи одиниць техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З приміщення банку тимчасово на безпечну відстань було виведено 15 осіб, з них семеро –співробітників.

Спеціалісти вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом провели обстеження приміщень будівлі банку та прилеглої території. О 14:00 пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено. 

На місці події на площі Ринок, 26 працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова, згідно з «Планом дій...», у складі 19 осіб та чотири одиниці техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

З приміщення банку тимчасово на безпечну відстань було виведено 40 осіб, з них 15 –персоналу. Спеціалісти вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом провели обстеження приміщень будівлі банку та прилеглої території. О 14:55 пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено.

На місці події на площі Галицькій, 13 працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова, згідно з «Планом дій…», у складі 10 осіб та трьох одиниць техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З приміщення банку тимчасово на безпечну відстань було виведено дев’ятеро осіб, з них восьмеро – персоналу.

Спеціалісти вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом провели обстеження приміщень будівлі банку та прилеглої території. О 15:15 год. пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено.

На місці події на вулиці Володимира Великого, 34 працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова, згідно з «Планом дій…», у складі 28 осіб та вісім одиниць техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З приміщення банку тимчасово на безпечну відстань було виведено семеро працівників банку. Спеціалісти вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом провели обстеження приміщень будівлі банку та прилеглої території. О 16:05 пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено.

На місці події на вулиці Грушевського, 20 працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова, згідно з «Планом дій…», у складі 10 осіб та три одиниці техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

З приміщення банку тимчасово на безпечну відстань були виведені восьмеро осіб, з них п’ятеро працівників банку. Спеціалісти вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом провели обстеження приміщень будівлі банку та прилеглої території. О 15:50 год. пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено.

На місці події на вулиці Науковій, 30 працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова, згідно з «Планом дій…», у складі 24 осіб та шести одиниць техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З приміщення банку тимчасово на безпечну відстань було виведено 20 осіб, з них 10 –працівників банку.

Спеціалісти вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом провели обстеження приміщень будівлі банку та прилеглої території. О 16:40 пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено.

Зараз проводяться заходи зі встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів