Активісти й міліція проводять на вулицях та транспорті Львова рейди проти шахраїв-псевдоволонтерів

14:32 27 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед / «Gazeta.ua»

Понад 20 громадських організацій міста оголосили боротьбу з пройдисвітами, які збирають гроші нібито на хворих дітей та на потреби АТО.

Громадські активісти разом із міліціонерами проводять рейди на вулицях і транспорті Львова. Понад 20 громадських організацій міста оголосили боротьбу із волонтерами-шахраями, які збирають гроші нібито на хворих дітей та на потреби АТО.

Уже затримали для роз'яснень волонтерів із організації «Шанс на життя». Один із організаторів акції Олег Радик розповів:

«Затримали двох волонтерів чоловіків – людей із обмеженими фізичними можливостями. Таких спеціально набирають, бо що з них візьмеш?

Вони збирали гроші на реальну хвору дитину. Передзвонили матері – вона каже, що за півроку їй ця організація переказала лише 2500 гривень. Це сума, яку волонтер може зібрати за день.

Усі, хто ходить по транспорту, підходить до водіїв із скриньками на перехресті – шахраї. Благодійний фонди мають стаціонарні точки, рахунки в банку, усі документи.

Міліція нас підтримує, справи будемо передавати до суду, за шахрайство їм може світити до трьох років. Ми звернулися із проханням до священнослужителів різних конфесій, аби вони на проповідях роз'яснювали, чому не варто жертвувати гроші таким шахраям».

Тільки у Львові працюють до 10 псевдоволонтерських організацій – за підрахунками активістів. Щодня виходить на роботу півсотні волонтерів із скриньками.

Молоді люди у яскравій формі із пластиковими скриньками мають посвідчення, підходять до водіїв на найбільших перехрестях, у громадському транспорті, біля храмів. За день можуть заробити до тисячі – двох гривень. За роботу їм платять 20-30% від зібраної суми.

До органів внутрішніх справ Львівщини надходить багато звернень від громадян про порушення закону під час збору допомоги для бійців у зоні АТО. Про це повідомив начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, який також додав:

«Я звертаюсь до усіх небайдужих громадян з проханням і закликаю за номером 102 повідомляти правоохоронців про усі підозрілі факти збору допомоги бійцям АТО. Також можете звертатись до працівників міліції, котрі несуть службу на вулицях міста. Я особисто запевняю, що за кожним зверненням ми проведемо перевірку».

Про це повідомили сьогодні, 27 березня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів