Завтра у львівській «Тюрмі на Лонцького» – «Ніч музеїв»

20:55 17 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/«День»

У понеділок, 18 травня, з 18.00 до 24.00 працівники Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» пропонують львів’янам і гостям міста насичену програму, приурочену до Міжнародного дня музеїв.

Серед заходів – зустрічі із відомими кінорежисерами, співаками, письменниками та громадськими діячами. Також у цьому знаковому для  колективної пам’яті українців  місці, яким є унікальний музей у колишній слідчій в’язниці НКВД і гестапо, можна буде послухати патріотичні пісні, стати свідками історичних реконструкцій учасників Товариство  пошуку жертв війни «Пам’ять», власноруч виготовити листівки чи маки пам’яті, переглянути художні і документальні виставки й кінофільми. 

Розпочнеться «Ніч музеїв» у подвір’ї «Тюрми на Лонцького» – панахидою за жертвами репресій тоталітарних режимі біля хреста. Опісля відвідувачів запросять на майстер-клас із виготовлення листівок «Ніч музеїв у тюрмі на Лонцького». Далі у програмі – пісенна ватра «Перемагаємо з піснею!» (ГО «Борець»).

На першому поверсі музею відкриватимуть проект київського фотографа Олександра Тимошенка «Знайди себе, знайди своїх». Представлять також у співпраці із Львівським музеєм історії релігії виставку «Був на Лонцького…» – це раритетні непідцензурні листи владики Миколая із ГУЛАГу.

Запросять і на історичні реконструкції у кабінеті слідчого (Олександр Василюк із  Товариства »Пам’ять). А ще в афіші – програма пам’яті легендарного підпільника Романа Різника із Трускавця, повстанські пісні у виконанні хору «Золоті літа», презентація кількатомного видання Мартирологу депортованих лемківських сіл, укладеного Ярославою Галик, зустріч ізкінорежисером-документалістом Тарасом Химичем та акустичний концерт лідера гурту «Тінь Сонця».

Вхід на всі заходи – безкоштовний. Про це повідомили сьогодні, в київській газеті «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів