Велика Британія вимагає від The New York Times знищити документи Сноудена

22:36 1 вересня 2013 р.

30-річний аналітик американської розвідки Едвард Сноуден втік з Гавайських островів в Гонконг у травні, незадовго до появи в пресі викривальних статей про секретні операції американських спецслужб і стеження в інтернеті.

Британське посольство у Вашингтоні звернулося до редакції The New York Times з проханням знищити копії отриманих від Guardian документів Сноудена.

Зокрема, мова йде про документи стосовно співпраці американських спецслужб з британським Центром урядового зв’язку (Government Communications Headquarters, GCHQ). Запит на знищення документів редакції The New York Times направив один з британських дипломатів, представник посольства країни у Вашингтоні.

За даними Reuters, The New York Times не надала відповіді на цей запит.

Раніше редакція Guardian передала частину отриманих від Сноудена матеріалів колегам з The New York Times.

Таке рішення в Guardian ухвалили після того, як британський уряд став вимагати від видання передати або знищити ці матеріали. Зрештою, під наглядом полісменів жорсткі диски були знищені, але Guardian заявила, що продовжить працювати зі скопійованою інформацію з-за меж Великобританії, розповідав у своїй колонці головний редактор Guardian Алан Расбріджер (Alan Rusbridger).

Як повідомлялось, влада Великобританії змусила газету The Guardian віддати або знищити матеріали, передані їй екс-співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом. 

Нагадаємо, 30-річний аналітик американської розвідки Едвард Сноуден втік з Гавайських островів в Гонконг у травні, незадовго до появи в пресі викривальних статей про секретні операції американських спецслужб і стеження в інтернеті. Тепер Сноуден переховується на території Росії. 

Згідно з матеріалами, які він передав ЗМІ, американські спецслужби отримали доступдо даних про мільйони телефонних дзвінків, а також до серверів найбільших інтернет-компаній.

1 серпня Росія надала тимчасовий притулок  Сноудену.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів