Українців закликають вшанувати жертв Голодомору акцією «Сопричастя»

23:20 12 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: plast.org.ua

До неї вже долучалися громадяни Великої Британії, Грузії, Італії, Словаччини, США та інших країн світу.

«РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України» поширює сьогодні, 12 листопада, заклик Спілки Української Молоді вшанувати жертв Голодомору 1932-1933 років, долучившись до акції «Сопричастя» – шляхом посту, молитви та доброї справи.

Піст

Кожен, хто погодився взяти участь в цій акції, бере на себе добровільне зобов’язання суворого посту, без вживання страви, впродовж 33 годин (з 7:00 год. 22 листопада 2013 року до 16:00 год. 23 листопада 2013 року). 

Це буде своєрідною особистою жертвою кожного з нас на помин душі невинно загиблих від Голодомору 1932-33 років.

Дуже важливо аби ця жертва була свідомою, а не механічною. До участі в цьому заході запрошуються виключно особи, які досягли 18-ти річного віку і не мають медичних протипоказань щодо такого добровільного голодування.

Молитва

О 16 годині, 23 листопада учасники акції, незалежно від місця їхнього перебування, духовно єднаються в спільній молитві за упокій душі невинно вбитих та померлих від голоду.

Добре діло

Впродовж 33-х годин участі в акції кожен її учасник може зробити добре діло, метою якого є допомога ближньому, котрий перебуває у потребі. Це може бути милостиня, пожертва на сиротинець тощо. Кожен вправі самостійно вибирати, яке добре діло він може зробити і куди його спрямувати.

Символічна реєстрація учасників акції здійснюється за адресою: soprychastya@cym.org

Довідка:

Вперше акція «Сопричастя», започаткована членами Тернопільської міської організації Спілки Української Молоді в Україні та СУМ’івцями Австралії, відбулася у 2003 році.

Відтоді СУМ’івці щороку в листопаді проводять такий захід, присвячений вшануванню пам’яті жертв Великого Голоду. За роки проведення акції році до участі в акції долучилися не лише громадяни України, але й представники Грузії, Великої Британії, Словаччини, Італії, США, інших країн світу. 

Як повідомляв «ЩЛ», українські церкви закликають вшанувати жертви геноциду, у Львові долучилися до акції «Послання пам’яті», а документи про допомогу галичан голодуючим українцям у 1933 році відтепер – у відкритому доступі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів