Українці й французи вшанували на Львівщині жертв концтабору «Шталаг-325»

18:45 20 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

У церемонії взяли участь представники Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, місцевої та обласної влади, а також французька делегація на чолі з високоповажним послом і військовим аташе посольства Французької республіки.

«У Рава-Руській на Львівщині, українці й французи вшанували жертв концтабору «Шталаг-325», – повідомили сьогодні, 20 травня, в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, 20 травня представники Франції та України поклали квіти до поховань французьких та радянських військовополонених, які загинули у фашистському концтаборі. У заходах взяли участь представники Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, місцевої та обласної влади, а також французька делегація на чолі з високоповажним послом і військовим аташе посольства Французької республіки.

Як зазначав ще Вінстон Черчілль в одному зі своїх виступів, цей концтабір є табором краплі води та повільної смерті. Ці слова підтвердив Жан Батіст, який потрапив до нього у 20-річному віці і йому вдалося з нього втекти.

Він зазначив, що на дуже велику кількість осіб був лише один кран з водою. Практично, не було їжі і чистого одягу, в усіх завелися воші. Жан Батіст розповів, що сам не розуміє, як вдалося здійснити втечу і при цьому залишитися живим. Колишній в’язенькожного року приїжджає вшанувати пам’ять своїх друзів, які так і не покинули стіни концтабору «Шталаг-325».

У часи Другої світової війни до концтабору у Рава-Руській відсилали втікачів з інших нацистських таборів. «Шталаг-325» був одним із найжорстокіших таборів».

Про це повідомили сьогодні, 20 травня, на сайті Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували фоторепортаж з Рава-Руської.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів