У Львові знімають фільм про події 1944 року

12:32 11 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Тарас Елейко / «День»

У зйомках візьмуть участь на волонтерських засадах близько 500 людей.

Громадське об’єднання «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» ініціювало зйомки у Львові короткометражного фільм про події, які відбулися липні 1944 року після так званого Бродівського котла, коли полягла велика кількість вояків як вермахту, так і Червоної армії. В товаристві розповіли: «Тисячами тих бійців були українці. І в складі тієї ж армії СРСР, і в складі дивізії СС «Галичина». Ідея така, що і конвоїри, і полонені червоноармійців є українцями».

У сюжеті короткометражки відтворять пересування радянської армії після бою. Також покажуть ставлення радянської армії до українців СС «Галичина» під час допиту.

Крім цього, висвітлять і ту «моральну» трагедію українського народу, яка сталася вже у 50-х роках, коли у одному із сіл прямо на братській могилі, на кістках збудували дорогу, не прислухаючись до протестів місцевих мешканців. Чиновники заявили тоді: «Мертвим воно ні до чого, а нам дорога потрібна».

У зйомках візьмуть участь близько 500 людей. Усі вони знімаються на волонтерських засадах.

Закінчення монтажу планують уже через пів року. Далі стрічку презентуватимуть у Львові, після чого проведуть покази у всіх районних центрах області та найближчих до Львівської областях. Також його використовуватимуть у роботі зі школярами, якою традиційно займається Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

Про це повідомили сьогодні, 11 серпня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів