У Львові знайшли згорілі документи чекістів

15:40 30 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Руслана Забілого в інтернет-мережі «Facebook»

Директор Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий повідомив про результати розкопок на його подвір’ї.

Директор Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий Руслан Забілий поінформував у соціальній мережі: «Не зважаючи на погодні умови, продовжуємо з фахівцями КП ЛОР «Доля» розкопки у дворі Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького». Серед знахідок – німецькі солдатські каски періоду війни. Це для музею важливі артефакти, бо знайдені на його території і є єдиними свідченнями із періоду 1941-1944 років та нагадують про нацистські злочини».

Окрім цього, за словами Руслана Забілого, знайдено унікальні артефакти, на його думку, - єдині. Це згорілі документи радянських спецслужб – свідчення про те, як чекісти затирали сліди своїх злочинів, знищуючи докази.

Директор Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» повідомив також: «На спопелілих аркушах залишилися досі відчитувані, за слідами друкарської фарби, слова друковані російською мовою. Це документи якоїсь звітності. На одному із фрагментів відчитується гриф: «Совершенно секретно». Документи палили папками. Тому те, що від них залишилося, спресувалося та збереглося в піщаному грунті. Законсервуємо ці знахідки і колись вони потраплять в музейну експозицію».

Руслан Забілий написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де він також опублікував фоторепортаж з розкопок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів