У Львові запалили за загиблими у Другій світовій війні 70 свічок пам'яті (відео)

22:20 2 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Біля Меморіального хреста на території колишнього концтабору для військовополонених «Шталаг-328» влаштували панахиду.

У середу, 2 вересня, з нагоди 70-ї річниці завершення Другої світової війни громадськість, молодіжні організації та представники влади вшанували пам’ять загиблих у воєнні роки військових і мирних громадян. Заходи розпочались біля Меморіального хреста на території колишнього концтабору для військовополонених «Шталаг-328» (Цитадель на вулиці Грабовського).

Учасники акції, серед яких ветерани, громадські діячі, представники духовенства, запалили «70 свічок пам’яті» в пам'ять про полеглих. Опісля відбулась панахида за усіма Героями, котрі 70 років тому захищали свою землю, а також сьогодні стоять на сторожі українських кордонів.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний зазначив під час заходу: «У такі дні кожен з нас повинен згадати Героїв, котрі віддали своє життя за наше майбутнє. Адже той, хто не знає свого минулого, не шанує тих, хто з честю та гідністю обороняв рідну землю – не має майбутнього», - 

Пам’ятні заходи також відбудуться у загальноосвітніх закладах області. Зокрема, екскурси в історію Другої світової для учнів, тематичні бесіди та лекції, а також хвилини мовчання за усіма загиблими.

Про це повідомили сьогодні, 2 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації. Натомість на телевізійному «5 каналі» розповіли в середу:

«70 свічок пам'яті запалили львів'яни з нагоди 70-ї річниці завершення Другої світової війни. Містяни зібралися біля Меморіального хреста на території колишнього концтабору для військовополонених «Шталаг-328». Зі собою учасники акції принесли свічки та квіти.

Потому церковники влаштували панахидауза загиблими, які здебільшого померли від голоду, та жорстоких катувань. Тоді у концтаборі загалом утримували близько 3 000 військовополонених різних національностей. Учасники заходу кажуть, нині Україна також потребує миру».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів