У Львові з 13.00 вшановуватимуть пам’ять політичних в’язнів

10:35 21 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

У неділю відбудеться відкриття та освячення Меморіальної таблиці в пам’ять жертв, замордованих у тюрмі «Бригідки», й мітинг-реквієм на площі Маркіяна Шашкевича.

Сьогодні, 21 червня, у Львові вшановуватимуть пам’ять політичних в’язнів. Зокрема о 13.00 на стіні тюрми «Бригідки» на вулиці Городоцькій, 24 відбудеться відкриття та освячення Меморіальної таблиці, в пам’ять про те, що у 1941 році комуністична окупаційна влада в цій тюрмі замордувала 1117 безневинних жертв, а в день приходу німецької окупаційної влади 21 червня 1941 року тюрму з останками людей було спалено.

Участь у заході візьмуть представники духовенства, колишні політв’язні та репресовані, громадські та політичні діячі, представники консульств, представники влади.

Організатори: ГО «Меморіал», Спілка політв’язнів і репресованих, Рада охорони пам’яті боротьби та мучеництва (Республіка Польща).

Про це повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради. Натомість у прес-службі обласної ради розповіли:

«21 червня біля пам’ятника жертвам комуністичних злочинів на площі Маркіяна Шашкевича у Львові з ініціативи Львівської обласної Спілки політичних в’язнів України відбудеться вшанування пам’яті політичних в’язнів, замордованих у тюрмах Львова комуністичними  катами у червні 1941 року. Вшанування розпочнуться о 15.00 мітингом-реквіємом.

Буде відправлена панахида за закатованими жертвами політичних репресій.  Львівська обласна Спілка політичних в’язнів України запрошує львів’ян взяти участь у вшануваннях 74-их роковин комуністичного терору на Львівщині». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів