У Львові встановили погруддя Герою Небесної Сотні

13:00 20 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

У вівторок, 20 лютого, у внутрішньому дворику географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відкрили та освятили погруддя Герою Небесної Сотні Ігорю Костенку.

Про це повідомили сьогодні, 20 лютого, в прес-службі Львівської обласної ради, де також розповіли: «Участь у заходах взяв заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, народні депутати, громадськість, студенти, активісти. 22-річний студент-географ, уродженець Тернопільщини Ігор Костенко був убитий 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.

«Герой Небесної Сотні Ігор Костенко став найкращим автором року за версією засновника Вікіпедії Джиммі Вейлза. Нагорода «Вікіпедист року” присуджується за найбільші досягнення редакторів і авторів онлайн-видання. Ігор Костенко став першим українцем, який отримав цю нагороду», – поінформували також в облраді.

«Ігор Костенко активно дописував в українську Вікіпедію, за два з половиною роки написав понад 280 статей, зробив більше 1600 правок. Також займався популяризацією редагування української Вікіпедії у соціальних мережах через групу кореспондентів української Вікіпедії у «Facebook», яку він створив і адміністрував», – розповіли також в облраді.

«Львівщина сьогодні вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, які загинули на Майдані під час Революції Гідності. Відтак представники влади, громадських організацій, учасники Революції Гідності та АТО, родини героїчно загиблих, студентська молодь поклали квіти та віддали шану новітнім борцям за незалежність на Личаківському кладовищі», – повідомили також у прес-службі Львівської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів