У Львові вшанували жертв депортацій українців

19:15 28 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У четвер, 28 квітня, з нагоди вшанування 69-ї річниці операції «Вісла», представники громадськості та керівництво області поклали квіти до пам`ятного каменя на місці встановлення майбутнього пам’ятника жертвам депортацій українців.

Про це повідомили сьогодні, 28 квітня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка відзначив під час церемонії: «Наше завдання сьогодні – не загубити історичну пам'ять. Я б дуже хотів, щоб ми пам’ятали про те, де народились наші батьки, бабусі й дідусі. Аби ми передавали цю історичну пам'ять не лише через свій рід, а поширювали самобутню українську культуру серед людей на Львівщині та інших областях країни».

На завершення урочистого заходу усі присутні виконали український гімн. Операція «Вісла» – етнічна чистка, здійснена 1947 року (початок – 29 березня) під керівництвом Радянського Союзу, Польщі, Чехословаччини. Полягала у примусовій депортації (виселенні), з використанням збройних сил вказаних країн, українців з Лемківщини, Посяння, Підляшшя і Холмщини на ті території у західній та північній частині польської держави, що до 1945 року належали Німеччині».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів