У Львові вшанували В’ячеслава Чорновола

19:22 24 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Промовити добрі слова видатному українському політику, публіцисту, діячу руху опору проти русифікації та національної дискримінації, від дня народження якого минуло сьогодні 76 років, зібралася біля пам’ятника на його честь на вулиці Винниченка, що поблизу будівлі облради, численна група людей.

Серед присутніх – керівництво обласної ради та заступники голови облдержадміністрації, які поклали квіти до пам’ятника Чорноволу і вшанували Героя України хвилиною мовчання. «У наших спогадах В’ячеслав Чорновіл – це патріот, глибоко порядна людина, яка щиро вірила в майбутню незалежність України, – зазначив перший заступник голови ЛОДА Олексій Сторчило. – І з кожним роком повага до його постаті зростає. Такі люди, як В’ячеслав Максимович, мають бути прикладом для наших політиків, адже є багато чому навчитися у нього – щирості, патріотизму, заповзятості та Подвигу».

«В’ячеслав Чорновіл зробив вагомий внесок в історію нашої держави – ініціював проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991-го, – наголосив голова ЛОР Петро Колодій. – Ще за життя В’ячеславові Чорноволу вдалося стати справжньою легендою. Його поважали, до його слова дослухалися, його діям вірили. Погляди та переконання В’ячеслава Чорновола є вкрай актуальними й сьогодні. Зважаючи на події, які відбуваються у нашій країні, та намагання влади рухатися до минулого, нині всіх нас має гуртувати головна мета відомого політика, чию пам’ять сьогодні вшановуємо – нам потрібно будувати українську Україну!».

Про це повідомляє сьогодні, 24 грудня, «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів