У Львові вшанували воїнів УГА й 15-х полеглих на сході України

11:07 2 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в прес-службі ЛОДА, в заходах з нагоди 96-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки взяли участь керівництво області, Посол Канади в Україні Роман Ващук та представники громадськості.

У прес-службі міської ради повідомили, що вчора на Личаківському кладовищі, поряд із вшануванням воїнів Української Галицької армії, поклали квіти та запалили лампадки на могилах 15-х солдатів, загиблих під час АТО. У повідомленні такожзазначено:

«У заходах з нагоди 96-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки взяли участь керівництво області, Посол Канади в Україні Роман Ващук та представники громадськості. Присутні також поклали квіти до могил Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича, Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника «Пласту» О. Тисовського та воїна УГА С. Левицького.

Перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник, спілкуючись із журналістами, зазначив, що саме на пам’яті про мільйони українських героїв у минулому потрібно виховувати і героїв сьогодення. «Сьогодні ми вшанували героїв нашого східного фронту, – продовжив Й.Ситник, – Російська імперія нікуди не ділась – як і сто років тому назад вона прагне проковтнути Україну. Саме тому так важливо підготувати для оборони нашої держави нове покоління українських месників та лицарів».

1 листопада римо- та греко-католики також вшановують День всіх святих. Посол Канади в Україні Роман Ващук відзначив, що сьогоднішнє запалювання свічок на Личаківському цвинтарі на могилах українських та польських військових, які воювали між собою – це добра ознака примирення, це знак європейського спрямування України. Посол додав, що сьогоднішні події у його житті також важливі з родинних мотивів, адже обидва його діди були в Українській Галицькій армії.

Як інформував «ЩЛ», у Львові відзначають 96-ту річницю утворення ЗУНР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів