У Львові вшанували пам’ять полеглих унаслідок вторгнення СРСР до Афганістану українців (відео)

15:15 15 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Як повідомили в неділю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, керівництво міста та області, громадськість поклали квіти до пам’ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.».


Відео: tvzikua

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 15 лютого, «Щоденному Львову», що сьогодні в нашому місті відбулись урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. У повідомленні також конкретизують:

«Керівництво міста та області, громадськість поклали квіти до пам’ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.». Голова Львівської обласної організації української спілки ветеранів Афганістану Ігор Равлінко зазначив при цьому:

«Вже чверть століття ми приходимо сюди, щоб вшанувати пам’ять наших бойових побратимів. У кожного в нас, хто прожив цю війну, лишились на душі рубці – моральні і фізичні.

Коли ми приходимо сюди, тішимо себе, що усе вже ми перейшли, війни більше не буде. Але зараз не так.

Зараз агресія на нашій території, ворог напав. Ми повинні єднатись і допомагати один одному.

15 лютого – це така дата, коли ми приходимо, щоб поговорити, зрозуміти один одного. Кожен з нас у душі має пережите.

Не треба, що воно було пережите тепер нашим суспільством і нашими дітьми. 15 лютого 26 років тому закінчилась війна. Це символічна дата, ми надіємось, що тепер 15 лютого зупиниться війна на нашій території, внаслідок договору.

Сьогодні також велике релігійне свято – Стрітеня. Ми приходимо в церкву світити свічку. Ті освячені свічки ми проносимо додому і запалюємо тоді, коли біда. Хочу сказати, як ми сьогодні прийдемо додому, щоб ми запалили кожен по свічці і помолились за нашу країну». 

Відтак, відбулось покладання квітів за участю керівництва області та міста до пам'ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.». Опісля – екуменічна панахида біля пам’ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.».

Своєю чергою, прес-службі облдержадміністрації повідомили у неділю:

«Сьогодні, 15 лютого, голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, міський голова Львова Андрій Садовий взяли участь в урочистих заходах з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Керівництво області та міста разом з громадськістю поклали квіти до пам'ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.».

Опісля всечесні отці відправили панахиду в пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

Голова Львівської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Ігор Равлінко наголосив, що воїни-афганці були активними учасниками Революції гідності, а також з честю захищають нашу землю під час антитерористичної операції.

Він також сказав: «Сьогодні, у таке велике релігійне свято, я прошу кожного прийти додому, запалити свічку та помолитися за нашу державу». Окрім цього, сьогодні, на Личаківському кладовищі учасники заходу вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів у зоні АТО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів