У Львові вшанували пам’ять композитора Ігоря Білозіра

15:59 28 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

28 травня минає 15 років від дня смерті відомого українського композитора Ігоря Білозіра.

У четвер, 28 травня, на Личаківському кладовищі у Львові вшанували пам’ять Ігоря Білозіра – композитора та виконавця, народного артиста України, лідера ВІА «Ватра», автора пісень «Пшеничне перевесло», «Мамина світлиця», «Весільний марш», «Ніби вчора, моя мамо», «Коханий», «Голубий сніг», «Лицарі» та інших. До могили митця прийшли покласти квіти його родичі, друзі, громадськість. У заходах узяв участь заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний.

Ігор Йосипович Білозір народився 24 березня 1955 року у місті Радехів Львівської області.  Від 1977 року – керівник ВІА «Ритми Карпат» Львівського автобусного заводу, від 1979 – художній керівник і соліст ВІА «Ватра» Львівської обласної філармонії.

Помер у лікарні 28 травня 2000 року після побиття 8 травня у кав'ярні «Цісарська кава» на проспекті Шевченка у Львові. Інцидент у кав’ярні виник після того, як митець зробив зауваження групі відвідувачів, що співали російський «блатняк». Похований у Львові на Личаківському цвинтарі (поле №2).

Про це повідомили сьогодні, 28 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів