У Львові вшанували героїв ОУН

15:40 23 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У п'ятницю, 23 грудня, біля пам'ятного знаку тюрми «Бригідки» відбулись урочисті заходи з нагоди вшанування пам’яті полеглих героїв.

Про це повідомили сьогодні у Львівської облдержадміністрації, де також поінформували: «У рамках заходу заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Маріанна Вільшинська спільно із представниками громадських діячів та представників ветеранських громадських організацій запалили лампадки у пам'ять про страчених діячів ОУН Василя Біласа та Дмитра Данилишина. Опісля священики відслужили поминальну панахиду за загиблими. У спільній молитві присутні помолились за всіх українців, котрі віддали свої життя заради кращого майбутнього».

В облдержадміністрації також нагадали, що приміщення колишнього монастиря «Бригідки» на вулиці Городоцькій, 20 були переобладнані під в’язницю у 1785 році, а в міжвоєнний період ХХ ст. тут відбувалися страти українців-політичних в’язнів. Від осені 1939-му там розміщувалася в’язниця НКВС. Наприкінці червня 1941 року більшовики скоїли у тюрмі масове вбивство політичних в’язнів.

Про це повідомили сьогодні, 23 грудня, в прес-службі Львівської  облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів