У Львові вшанували Будителя українців Маркіяна Шашкевича

15:20 6 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради, сьогодні, 6 листопада, відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Маркіянові Шашкевичу у Львові з нагоди 203-ї річниці від дня його народження.

У обласної міської ради повідомили у четвер «Щоденному Львову», що сьогодні, 6 листопада, відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Маркіянові Шашкевичу у Львові з нагоди 203-ї річниці від дня його народження. У повідомленні також зазначено:

«У заході взяв участь депутат Львівської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик. У своєму виступі депутат зазначив: «Нині про велич Маркіяна Шашкевича говорять в українській церкві, в українських школах. Шашкевич – це та людина, яка будила українця, повернула його до свого, до  української мови,  і виплекала в подальшому цілу плеяду борців за Україну. Це єднання української церкви, української нації, над яким працював Маркіян Шашкевич, є нині надзвичайно важливим, є основним для побудовивеликої Української держави». 

У церемонії покладання квітів взяли участь члени Шашкевичівської комісії, відомі діячі мистецтва, науки, письменники та представники громадськості, учні шкіл, які носять імя Маркіяна Шашкевича. Провів урочистості актор Національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької, народний артист України Святослав Максимчук. Заходи з вшанування Маркіяна Шашкевича також відбуваються у Буському, Жовківському, Золочівському та Радехівському районах Львівської області».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів