У Львові урочисто відзначили 24-ту річницю підняття національного прапора над Ратушею (відео)

16:28 3 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Мазуренко / прес-служба Львівської міської ради

Про це повідомляє в четвер прес-служба міської ради.


Відео: lvivadm

Сьогодні о 12:00 у великій сесійній залі ЛМР пройшло урочисте засідання з нагоди відзначення 24-ї річниці підняття національного синьо-жовтого прапора над міською Ратушею. Його почесним «учасником» став синьо-жовтий стяг – свідок подій 1990 року, який вносили у велику сесійну залу ліцеїсти.

Засідання розпочалось зі спільної молитви, яку промовив капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк, зазначивши: «Хочу подякувати депутатам першого скликання за цей подарований нам скарб. Вони принесли нам світло, яким засвітили перед усім світом. Це не лише символ. Це наше життя. Він є свідоцтвом того, що люди гинули тоді й тепер заради того, щоб ми могли вільно вшановувати не символ, а значно глибше джерело державницького життя. Після останніх подій наш прапор став тим якорем, який зумів зупинити безглуздя. Зараз нам потрібно зрозуміти відповідальність – за кожного з нас зокрема і за нашу державу».

Отець-капелан ЛМР також закликав вшановувати прапор не лише під час визначних свят, адже він повинен бути поштовхом до того, щоб жити гідно, із совістю. «Щастя моєї країни, добробут, віра залежать особисто від мене – від кожного з нас», – додав отець Павло Дроздяк.

З вітальними словами виступили почесні гості засідання – міські голови Андрій Садовий та Василь Шпіцер, який сказав: «На 24-му році незалежності над нашим прапором нависла страшна загроза. За час революції ми стали непереможними, і наш прапор тепер вічно буде майоріти над Ратушею і над Верховною Радою».

Натомість хор «Гомін» виконав Гімн України у повній версії. Окрім цього пройшло покладання квітів на Личаківському цвинтарі на могилу першого міського голови Львова Богдана Котика, за час головування якого місто одне з перших підняло над Ратушею національний прапор.

Урочистості завершились церемоніальним підняттям національного прапора над вежею міської Ратуші. Причому почесну місію підняття прапора над міською Ратушею виконали депутати 1-го та 6-го скликань та учні львівських шкіл.

Довідка

3 квітня 1990 р. на сесії Львівської міської ради, депутатами першого демократичного скликання під головуванням Б.Котика було прийнято рішення підняти синьо-жовтий прапор на будівлі міської Ратуші. Прапор урочисто було піднято депутатами Євгеном Шморгуном, Стефанією Шабатурою та Зеновієм Саляком.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів