У Львові відзначатимуть річницю Листопадового чину та утворення ЗУНР

09:55 1 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У вівторок біля головного входу в будівлю обласної ради та ОДА на вулиці Винниченка встановлять блокпост з бронеавтомобілем.

Як повідомили в прес-службі облдержадміністрації, у вівторок 1 листопада, у Львові святкуватимуть 98-му річницю Листопадового чину та утворення Західно-Української Народної Республіки. Зокрема, на львів’ян та гостей міста очікує театралізоване дійство «Львів – столиця ЗУНР» із встановленням блокпосту з бронеавтомобілем біля головного входу в будинок Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації на вулиці Винниченка,18, а також проходження центральними вулицями Львова патрулів-реконструкторів у формі Українських Січових Стрільців. Дійство пройде за ініціативи ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» та за підтримки Львіської облдержадміністрації.

Окрім того, подвиг творців ЗУНР вшанують покладанням квітів до Меморіалу УГА, могил Дмитра Вітовсткого, Михайла Галущинського, Олександра Тисовського та каплиці Євгена Петрушевича на Личаківському кладовищі. Отці всіх християнських конфесій відправлять спільну екуменічну панахиду біля поля Почесних поховань №76 – місці спочинку загиблих воїнів АТО. Початок заходів – о 12:00.

Також до Меморіалу Українських січових стрільців Янівського кладовища урочисто пройде колона студентської молоді. Формуватимуть колону на площі біля пам’ятника Івану Франкові. Початок руху колони – о 13:30. На Меморіалі Січових стрільців заплановано покладання квітів та проведення урочистого віче.

Опісля, о 18.00, в приміщенні Львівського національного академічного театру імені Соломії Крушельницької пройде урочиста академія з нагоди 98-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки. Гості матимуть змогу послухати стрілецькі та упівські пісні у виконанні відомих львівських солістів та хорових колективів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів