У Львові відкрили пам’ятний знак головному командиру УПА

13:20 21 листопада 2017 р.

Фото до новини

У День Гідності та Свободи на місці криївки головного командира УПА Романа Шухевича поблизу парку «Знесіння» освятили пам’ятний знак.

Про це повідомили сьогодні, 21 листопада, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли, що урочистості розпочалися літургією у Церкві Пресвятої Богородиці Володарки України, де помолились за героїв, що віддали життя за Україну. Після цього представники влади, духовенство, громадські діячі та мешканці міста й області взяли участь у відкритті пам’ятного знаку на місці криївки головного командира УПА – генерал-хорунжого Романа Шухевича.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка запевнив під час церемонії відкриття пам’ятного знаку: «Кожен з нас, стоячи тут сьогодні і думаючи про постать головного командира УПА, так чи інакше думками переноситься в нинішній день. Те, що ми маємо сьогодні – не взялось нізвідки. Те, що ми сьогодні воюємо за Україну не тут, в Галичині, а за тисячу кілометрів від Львівщини –  велика заслуга праці кожної людини. На вівтар нашої майбутньої перемоги покладено сотні і тисячі людських життів. Напевно, кожен сьогодні згадує події чотирирічної давності, коли люди повстали проти несправедливості, повстали за власну гідність і свободу. Сьогодні в Україні Указом Президента створені війська нашої слави, звитяги, і перемоги – Десантно-штурмові війська Збройних Сил України. Ми йдемо до втілення задумів Романа Шухевича і багатьох поколінь українців – незалежної України, в якій жити добре, затишно, в якій батьки спокійно виховуватимуть своїх дітей. Ми повинні берегти нашу національну гідність і гордість. Підручники з історії України ніколи не писатимуть ні в Москві, ні у будь-якій іншій країні світу. Вони написані тут, кров’ю наших патріотів. Правдиво, такими, якими їх бачать мільйони українців».

До присутніх також звернулась донька головного командира УПА Марія Шухевич, яка наголосила: «Покоління, яке брало участь у цих визвольних змаганнях помалу відходить. Рік за роком їх стає все менше. Але коли їх не стане, хто залишить знаки пам’яті про те, як це все відбувалось? Тому я звертаюсь до молоді: бережіть нашу історію. Наші діди та батьки її творили, і ніхто не має права нам казати що і як нам далі робити. Всім, хто приклався до створення цієї дошки велика подяка».

«Учасники церемонії відкриття пам’ятного знаку виконали духовний гімн України «Боже Великий Єдиний». Священики відправили панахиду і освятили пам’ятник. Присутні вшанували пам’ять героїв покладанням квітів», – поінформували також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів