У Львові відкрили меморіал словенських воїнів

13:30 23 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У середу, 23 травня, на Личаківському кладовищі відбулась церемонія відкриття пам’ятного знаку «Меморіал пам’яті словенських воїнів 1914-1918».

Про це повідомили сьогодні, 23 травня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Ці воїни загинули, обороняючи залізничну колію Львів-Городок під час Першої світової війни. На церемонії були присутні міністр оборони Словенії Андрея Катіч, надзвичайний і повноважний посол Республіки Словенія в Україні Наташа Прах, міський голова Львова Андрій Садовий та інші поважні гості. Церемонія відкриття пам’ятного знаку «Меморіал пам’яті словенських воїнів 1914–1918» розпочалась з покладання квітів, хвилини мовчання, після чого пролунали Державні Гімни Республіки Словенія та України».

«Розташування меморіалу на Личаківському кладовищі неподалік Марсового поля зумовлене історичними причинами, адже словенські воїни, які воювали в складі третього корпусу Австро-Угорської армії наприкінці літа й восени 1914 року, були відповідальними за оборону залізничної колії Львів-Городок і зазнали великих втрат. Саме тому передбачається, що останки цих воїнів є серед військових поховань на Личаківському цвинтарі», – поінформували також у міськраді.

«Пам’ятний знак був виготовлений і транспортований зі Словенії. Створенням благоустрою навколо займались працівники музею «Личаківський цвинтар» та студенти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Проект меморіалу був створений архітектором Янезом Сухадольцом», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів