У Львові розпочався мітинг з приводу 72-ї річниці депортації кримськотатарського народу

20:38 18 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Вшанувати кримських татар, які були депортовані та загинули в 1944 році прийшли сотні львів’ян.

Сьогодні, 18 травня, у Львові також проведуть акцію «Запали вогник у своєму серці». За допомогою вогників люди зобразять кримський півострів із числом 72, контури національних українських та кримськотатарських символів «Тамга» і «Тризуб».

Про це повідомили в середу в інформаційній агенції «УНН». Натомість у прес-службі міськради повідомили сьогодні, 18 травня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 18 травня, на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку зібралися сотні львів’ян, гостей міста та кримські татари, щоб відзначити День пам’яті жертв депортації кримських татар. Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: «Історія Криму – це історія України. І, на жаль, події, які відбулися 1944 року, ми сподівалися, що не відбудуться більше. Єдиною і, мабуть, найважливішою пам’яттю про те, що відбувається зараз і про те, що відбувалося у 1944 році, є рух вперед, є позиція ставати сильнішими щодня, бути в єдності, в такій, яку продемонстрували львів’яни, коли багато кримських татар, які були переслідувані на своїй землі, були змушені переїжджати до Львова. І найважливішим це, мабуть, давати найсильніші і позитивні меседжі, аби показувати свою силу і показувати свою єдність», - 

У ніч із 17 на 18 травня 1944 року кримськотатарський народ з унікальною історією, традиціями, культурою пережив страшнішу трагедію – сталінську депортацію. Операція із виселенням з рідної землі була проведена спеціальними відділами НКВД, через яку загинуло майже половина усього народу. У 1989 році кримські татари почали повертатися на батьківську землю».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів