У Львові поминають загиблих у Скнилівській трагедії (відео, трансляція)

12:42 27 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: newsmarket.com.ua

У час падіння 12 років тому літака – о 12:45 – біля пам’ятного знаку на летовищі відбудеться поминальна літія.


Відео: «Телеканал новин «24»


Телевізійний «5 канал» інформує сьогодні, 27 липня, в повідомленні «Львів вшановує роковини Скнилівської трагедії»:

«У Львові на жалобні заходи до 12-ї річниці Скнилівської трагедії прийшли близько сотні людей. Біля каплички неподалік летовища відбулася поминальна літургія. 

Родини загиблих принесли квіти, свічки та портрети жертв трагедії. Після богослужіння, усі рушили ходою на летовище.

Там, на місці падіння літака, встановлені іменні меморіальні дошки, біля яких панотці проведуть ще одну літургію. Родичі загиблих кажуть: незважаючи на те, що після трагедії минуло 12 років – їхній біль не вщухає. Щороку день 27 липня вони переживають із болем у серці.

2002-го року на львівському аеродромі Скнилів відбувалися показові польоти. Під час авіашоу винищувач Су-27 упав просто у натовп глядачів.

Тоді загинуло 77 людей, 28 з них – діти. Постраждали 250 осіб. За кількістю загиблих ця трагедіє стала найбільшою катастрофою в історії авіавшоу.

Розслідуванням інциденту займалася Генпрокуратура та спеціальна комісія Міноборони. У кримінальній справі, фігурували як керівники Військово-повітряних сил, так і службовці локального рівня. Суд визнав винними організаторів польоту та пілотів Су-27. Нині усі обвинувачені вже відбули покарання».

Натомість Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 27 липня, в повідомленні «Львів вшанує загиблих у Скнилівській трагедії. Пряма відеотрансляція на ZIK.UA о 12:15»:

«Сьогодні, 27 липня, у Львові проходять заходи із вшанування 12 роковин Скнилівської трагедії. У час падіння літака о 12:45 біля пам’ятного знаку на летовищі відбудеться поминальна літія.

Перед цим рідні та близькі загиблих пройдуть ходою від каплиці всіх Святих українського народу до пам’ятного знаку. О 9:30 у каплиці всіх Святих українського народу, що на вул. Авіаційній, 1, відбулося поминальне Богослужіння, а опісля – парастас.

Нагадаємо, що трагедія трапилася 27 липня 2002 року на Скнилівському аеродромі під час демонстрації фігури вищого пілотажу,  коли раптово військовий літак Су-27 спікірував на людей. У результаті авіакатастрофи загинуло 77 людей, постраждало понад 300 людей. Це була одна із наймасштабніших катастроф у світі під час проведення авіаційних шоу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів