У Львові облаштовують третій оглядовий майданчик Меморіалу Небесної сотні

13:05 24 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Посадовці Львівської міськради й представники підрядної організації оглянули роботи з будівництва Меморіалу Небесної сотні.

Про це повідомили в середу, 24 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Будівництво Меморіалу пам’яті Героїв Небесної сотні триває. Станом на сьогодні, зроблено більше 30% від усього об’єму робіт – завершили, зокрема, земляні роботи, облаштували два оглядові майданчики й частково вело доріжку та площу перед стелою замостили бруківкою».

«Посадовці Львівської міської ради спільно з підрядною організацією проінспектували виконання робіт. Як зазначив під час наради заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, зараз важливо попрацювати над частиною будівництва моста, а також синхронізувати роботи з проектом будівництва канатної дороги», – поінформували також у міськраді.

«Заступник директора ЛКП «Зелений Львів» Андрій Шульський повідомив, що зараз роботи тривають над облаштуванням третього оглядового майданчика і сходів. Також уже зробили підпірну стінку, а терасу залили бетоном. Міст же облаштовуватимуть коштом інвестора, якого обиратимуть за результатами інвестиційного конкурсу. На порядку денному також водовідведення та освітлення», – розповіли також у міськраді.

Начальник міського управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський зазначив: «Напередодні відбулося коригування проекту. Перший проект – це, власне, меморіал. Роботи не припинялись – вони тривають. Є другий проект – щодо будівництва моста. Чекаємо на експертизу. Третій проект – це стіна біля школи, де є історичний мур і паркан. Далі – озеленення. Тут передбачена висадка 16 хвойних дерев».

«Андрій Москаленко пояснив, що більшу частину робіт щодо моста виконуватимуть у закритому приміщенні, а на місце вже привезуть майже готову конструкцію. Посадовці обговорили й будівництво канатної дороги, яка, згідно з проектом, повинна починатись, власне, з цієї території», – поінформували також у міськраді.

«Меморіал охоплюватиме дві частини: площу зі стелою на верхній терасі та пішохідний міст між пагорбами вздовж вулиці Кривоноса. Він виводитиме на терасу з боку вулиці Замкової, де буде створено площу і стелу, присвячену Героям Небесної сотні», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів