У Львові о 17.00 розпочнеться вечір пам’яті жертв Голодомору, організований Студентським братством

10:38 22 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Як повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, 22 листопада, у День пам’яті жертв Голодоморів, Студентське братство Українського католицького університету організовує в Трапезній Академічного корпусу УКУ на вулиці Козельницькій, 2а) вечір-спомин трагічних сторінок української історії та її невинних жертв.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 22 листопада, «Щоденному Львову», що сьогодні, 22 листопада, у День пам’яті жертв Голодоморів, Студентське братство Українського католицького університету організовує в Трапезній Академічного корпусу УКУ на вулиці Козельницькій, 2а) вечір-спомин трагічних сторінок української історії та її невинних жертв. Його початок – о 17.00.

У програмі вечора передбачено перегляд фільму «Голод 33» українського режисера Олеся Янчука, знятий за мотивами повісті Василя Барки «Жовтий князь», а також театралізована літературно-музична композиція «Молитва за убієнних голодом», у якій переплетені авторські музичні та літературні твори зі спогадами людей, які пережили Голодомор. Одна з організаторів заходу, Віра Тимків, розповіла також:

«Вечір пам’яті «Голодомор 1932-33» проводиться Студентським братством УКУ вже третій рік поспіль. Цьогоріч він особливо важливий, оскільки зараз як ніколи нам потрібно усвідомлювати власну історію і вчитись відрізняти факти від різного роду пропаганди. Відтак, ми хочемо провести такий захід для студентів і гостей нашого університету, щоб донести правдиву картину того, що відбувалося тоді на українській землі в ці трагічні для нашого народу роки». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів