У Львові на честь Євгена Коновальця погасили маркований конверт

19:40 14 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Урочисту церемонію провели у залі головного відділення «Укрпошти».

У прес-службі Львівської обласної державної адміністрації розповіли сьогодні, 14 червня:

«У Львові погасили маркований конверт на честь Євгена Коновальця. Захід присвячено 125-й річниці від дня народження полковника Євгена Коновальця. Урочисту церемонію провели у залі головного відділення «Укрпошти».

«Такі поштові марки – унікальні візитні картки держави, що розповідають усьому світові про місце, звідки прибув конверт, їх історію і сучасність, – зазначила в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА Марія Вагіла. – Впевнена, що цей святковий конверт з відбитком пам’ятного штемпеля, ще довго нагадуватиме як сучасникам, так і майбутнім поколінням про героя України Євгена Коновальця, адже чималий тираж таких конвертів розійдеться не лише Україною, а й світом».

Варто зазначити, що загальна кількість таких конвертів становить чотириста тисяч примірників.

Спецпогашення – це погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам’ятних подій. Спеціальний поштовий штемпель виготовляється Українським державним підприємством поштового зв’язку «Укрпошта» і використовується лише один день.

Відмінністю від поштових штемпелів стандартного зразка є зовнішнє оформлення. Дата, зазначена на поштовому штемпелі, відповідає дню ювілею. На ньому також зазначається назва події і зображується художній малюнок.

Спецпогашення має визначне історичне значення. Саме завдяки йому пам'ять про знаменну дату залишається в історії людства. Ювілейні конверти з відбитком святкового штемпеля займають почесні місця в колекціях філателістів усього світу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів