У Львові й Зашкові вшанували Євгена Коновальця

19:38 14 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У нашому місті традиційно провели свято вулиці, названої іменем засновника ОУН.

«Сьогодні, з нагоди відзначення 125-ої річниці від дня народження національного Героя України, полковника Євгена Коновальця Франківська районна адміністрація традиційно провела свято вулиці, названої його іменем – повідомили у вівторок у прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Відбулися покладання квітів і урочиста хода, опісля – святковий концерт. Свято розпочалось об 11:00 покладанням квітів до меморіальної таблиці Євгену Коновальцю, що розміщена на фасаді будинку №55 (вул. С. Бандери, початок вулиці Є. Коновальця). Опісля, об 11:20 відбулась урочиста хода у супроводі духового оркестру від скверу на перетині вулиць Є. Коновальця та Японської до готелю «Турист» (вул. Є. Коновальця, 103). До формування святкових колон долучились учні та студенти навчальних закладів, представники громадських організацій, мешканці міста.

Святковий концерт розпочався о 12:00 біля входу в готель «Турист». У програмі концерту – виступи ансамблю бандуристів «Калинонька» та ансамблю естрадного танцю «Золоте левеня»; виступ колективу «Львів-модерн-балет» дитячо-юнацького молодіжного клубу Франківського району міста; декламування патріотичних віршів; виконання пісні «Україна» (Яна Іваночко).

Натомість прес-службі Львівської обласної державної адміністрації розповіли у вівторок:

«У вівторок, 14 червня, представники обласної влади Львівщини, громадських та молодіжних організацій взяли участь в урочистостях, присвячених 125-й річниці від дня народження Євгена Коновальця. Заходи провели на батьківщині полковника – у селі Зашків Жовківського району.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний привітав усіх присутніх з нагоди дня народження Євгена Коновальця та закликав громадськість продовжувати його справу. «Коновалець був талановитим організатором розвідувальної діяльності, справжнім патріотом, який віддав своє життя за націю, – зазначив Юрій Підлісний. – Сильний не той, хто не падає, а той, хто зміг піднятись. Сьогодні ми маємо змінювати нашу країну на краще та нарешті збудувати Українську Державу, за яку загинув полковник Євген Коновалець і досі проливають свою кров тисячі українських патріотів».

Крім того, заступник голови Львівської облдержадміністрації разом із представниками громадських організацій поклали квіти до пам’ятника полковника Євгена Коновальця та взяли участь у віче. У рамках заходу також відбулися виступи колективів народної самодіяльності Жовківщини.

Окрім того, з мистецьким дарунком для громади виступила Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Львівська академічна чоловіча хорова капела «Дударик». Опісля усі бажаючі мали змогу  відвідати відділ Львівського історичного музею «Історико-меморіальний музей полковника Євгена Коновальця».  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів