У Львові нарешті буде пам’ятник учасникам Листопадового Чину

12:45 23 лютого 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: unian.ua

Виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення «Про оголошення та проведення конкурсу з розробки проекту мистецько-архітектурної скульптурної композиції українським бійцям Листопадового Чину, яка буде встановлена на вулиці Городоцькій, 40».

Про це повідомили сьогодні, 23 лютого, в прес-службі Львівської міськради. Начальник управління архітектури ЛМР Юліан Чаплінський доповів на засіданні виконавчого комітету: «Місце було вибране на основі численних нарад і консультацій. Це є біля будинку давніх казарм герцога Фердинанда, які впродовж 160-ти років використовували військові відомства. Там тривали бої і цю споруду утримували Січові стрільці».

«Як підкреслив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, пропоноване рішення є стратегічно важливим для Львова. Відповідно до прийнятого рішення, управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування надано функції замовника на організацію та проведення конкурсу з розробки проекту мистецько-архітектурної скульптурної композиції українським бійцям Листопадового Чину, яка буде встановлена на вулиці Городоцькій, 40. Натомість департамент містобудування ЛМР має затвердити програму, умови та склад журі конкурсу», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів