У львівській школі №27 відкрили музей майданівця Юрія Вербицького (відео)

18:12 20 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

На відкритті музею були присутні активісти патріотичних громадських організацій села Гнідина, неподалік якого знайшли майданівця загиблим.

У львівській школі №27 напередодні Дня Гідності і Свободи відкрили музей Юрія Вербицького, якого вбили невідомі під час подій на Майдані. У ніч на 21 січня 2014 року, коли він розносив чай людям, які чергували на барикадах, «Беркутівці» стріляли в неозброєного Юрія Вербицького, котрий зазнав поранення ока. Друзі доправили його в столичну Олександрівську лікарню. Звідти Юрія Вербицького викрали дотепер невідомі особи.

Кілька днів про ньогоне було нічого відомо. Лише через кілька днів у селі Гнідин, що на Київщині на околиці села знайшли понівечене тіло львів’янина.

Створення музею ініціювала дирекція школи № 27. На відкритті музею були присутні активісти патріотичних громадських організацій села Гнідина.

Мешканці цього населеного пункуту інціювали встановлення у своєму населеному пункті пам’ятника Юрію Вербицькому. Селяни на власні кошти збудували 5-ти метровий пам’ятник, який відкрили у серпні 2015 р.

Про це повідомив сьогодні, 20 листопада, кореспондент інформаційної агенції «УНН».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів