У Львові урочисто відзначили 73-тю річницю проголошення Акту відновлення Української Держави

20:32 30 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Вголос»

Принагідно представник Організації українських націоналістів Василь Петрів зачитав у понеділок на віче біля Ратуші заяву про об'єднання ОУН та ОУН (б).

Інформаційна агенція «Вголос» розповідає сьогодні, 30 червня, в повідомленні «Львів відзначає 73-тю річницю проголошення Акту відновлення Української Держави»:

«Сьогодні на урочисте віче біля Львівської ратуші зібрались кілька десятків людей, у тому числі ветерани ОУН-УПА, щоб вшанувати тих, хто відновлював українську державу у 1941 році. Львів'яни також відзначили 107-му річницю уродин члена галицького крайового проводу Організації українських націоналістів, головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича. Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Сьогодні ті ідеї, за які боровся Шухевич, для сотень тисяч донедавна несвідомих українців стали абсолютною правдою. Вони переконалися, що російський імперіалізм є одвічним ворогом України, а гасло «Київ проти Москви» зараз є таким самим актуальним, як і 50, і 100 років тому», – сказав на віче голова фракції ВО «Свобода» у Львівській облраді Андрій Холявка.

Він сподівається, що нинішнє керівництво держави буде з таким самим завзяттям боротись за Україну, які боролися за неї у часи Романа Шухевича. Представник Організації українських націоналістів Василь Петрів зачитав заяву про об'єднання ОУН та ОУН (б).

«ОУН стане вагомим чинником у розбудові незалежної та соборної держави. В єдності наша сила», – підсумував він».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів