Різдвяний Ярмарок у Львові – найбільший в країні

21:44 19 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

Його організовано на взірцями тих, які проводять у Кракові, Празі, Відні.

Як уже повідомляв «ЩЛ», вчора у Львові розпочався ювілейний Різдвяний Ярмарок. Для цього на проспекті Свободи та площі Ринок встановили й прикрасили понад 140 дерев'яних будиночків.

Ювілейний цьогоріч, уже п'ятий, ярмарок – найбільший за усі роки, і працюватиме він понад місяць. На його відвідувачів чекають концерти, етновечірки просто неба та різноманітні народні забави. 

Окрім того, кожен охочий може скуштувати різних смаколиків, пампушків, меду, глінтвейну, вареників та гарячого шоколаду. Співорганізатор п'ятого Різдвяного Ярмарку у Львові Ольга Гренюх розповідає також:

«Міські святкові ярмарки – це давня європейська традиція. Найстаріший у Європі ярмарок проводять у Дрездені.

Різдвяні ярмарки організовують у Кракові, Празі, Відні. За їхніми зразками проводять ярмарок у Львові.

Для львів'ян, і для гостей з України та з-за кордону, це вже традиційний символ різдвяних святкувань у Львові. Тут можна буде посмакувати різноманітними стравами національних кухонь, придбати подарунки для близьких і друзів.

Також ми готуємо святкову розважальну програму. Ми особливо зосереджуємо увагу на благодійній кампанії для потребуючих діток».

На території Різдвяного Ярмарку постійно діють три сектори: сувенірна панорама із виставкою-продажем виробів від народних майстрів, сувенірів ручної роботи, прикрас та аксесуарів, гастрономічний сектор, який представлятиме страви різних національних кухонь та «Територія різдвяного настрою» зі святковою програмою для усієї родини. 7 січня Різдвяний Ярмарок запросить на Фестиваль вертепів, а 8 січня на ярмарку відбудеться другий день фестивалю «Спалах різдвяної звізди». Через місто пройде хода звіздарів з різних міст, яка фінішуватиме на сцені Різдвяного ярмарку.

У будні дні ярмарок працює з 12 до 22 години, а у вихідні із 11 до 23 години. Минулого року львівський Різдвяний Ярмарок відвідало понад 1 млн гостей.

Найбільше людей приїхало зі Східної України, Росії, Білорусії, також з Польщі та Німеччини. Про це інформує сьогодні, 19 грудня, «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів