Президент Польщі нагадав – львівська дивізія першою увійшла до головної частини концтабору в Освенцимі (відео)

22:40 27 січня 2015 р.

Президент Польщі Броніслав Коморовський і Патріарх УГКЦ – Блаженніший Святослав (Шевчук)

Президент Польщі Броніслав Коморовський і Патріарх УГКЦ – Блаженніший Святослав (Шевчук)
Фото: polonews.in.ua

Броніслав Коморовський повторив у вівторок те, що вже раніше обурило Кремль: «Рівно 70 років тому табір був звільнений військами 60-ї армії першого українського фронту».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Журналіст Ольга Кошеленко розповіла сьогодні, 27 січня, у відеосюжеті «Президент Польщі під час виступу в Освенцимі повторив те, що так обурило росіян»:

«Польща згадує звільнення осередку жаху і смерті – 70 років тому радянські війська дісталися табору смерті Освенцим. Це була фабрика зі знищення людей, символ усього найстрашнішого, що приніс світу націонал-соціалізм.

Політики, представники 50 держав світу, були лише гостями церемонії. З-поміж них – президенти Німеччини, Литви, Франції, України.

Слово на правах господаря мав лише президент Польщі Броніслав Коморовський: він, до слова, повторив те, що вже раніше обурило Кремль: «Рівно 70 років тому табір був звільнений військами 60-ї армії першого українського фронту. У цей день пообіді – сота львівська дивізія увійшла до головної частини табору».

Антисемітизм, расизм і байдужість світу – це ті три причини, завдяки яким стали можливі злочини нацизму 70 років тому. Ці слова, а також заклик не допустити повторення – звучали чи не у кожному виступі.

Колишній нацистський табір Аушвіц-Біркенау – напевне, найстрашніший з усього комплексу таборів в Освенцимі, оскільки саме тут розташовувалась фабрика смерті - газові камери та крематорії, через які пройшли близько 1,5 мільйони людей – здебільшого євреї. Павільйон для меморіальних заходів побудували таким чином, що головні ворота до Біркенау стали його частиною.

Організатори наголосили: напевне, це остання кругла річниця звільнення табору, до якої дожили ще чимало колишніх в'язнів. 300 з них нині приїхали до Освенцима. У залі їх можна було вирізнити не лише через поважний вік і вологі очі, багато хто вдягнув смугасті кашкети чи хустки – такі, які носили тут в'язні.

Зараз меморіальні заходи добігають кінця: колишні в'язні, а також представники державних делегацій покладають свічки до монумента у Біркенау. Нагадаємо, Порошенко в Освенцимі поспілкувався із колишніми воїнами і в'язнями табору».

Про це повідомляється у вівторок на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів