Президент підтримав ініціативу створення Меморіалу українських героїв

16:50 8 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: president.gov.ua

Петро Порошенко запевнив: «Можете вважати, що відповідне політичне рішення вже прийняте».

Президент України Петро Порошенко повідомив сьогодні, 8 травня, у своєму виступі під час відкриття фотовиставки «Четверте покоління»: «Подвиг наших звитяжців, які боронять українську землю від російського агресора, буде жити завжди. Для його увічнення я свого часу і підписав указ про створення Меморіалу українських героїв, які віддали своє життя за свободу, незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».

Глава держави також зазначив: «Нещодавно до мене звернулися десятки громадських організацій ветеранів антитерористичної операції, які представили своє бачення меморіального комплексу. На переконання авторів звернення, Меморіал слід розташувати в історичному місці. Хотів би зацитувати: «Це має бути максимально відкритий простір, велика територія, де люди могли б не тільки покласти квіти чи вінки, а й перебувати певний час, думати, згадувати, осмислювати минуле, сьогодення та дивитися в майбутнє».

Президент також поінформував: «Сьогодні тут присутні представники громадських організацій, які звернулись до мене. Вдячний вам за ініціативу та наголошую, що загалом погоджуюсь із запропонованими вами підходами. Має бути найближчим часом оголошено всеукраїнський конкурс, який за вашої участі й визначить, яким мають бути будова Меморіалу та його наповнення експонатами та артефактами».

Петро Порошенко також запевнив: «Вважаю, кращої історичної локації для розташування Меморіалу українських героїв, ніж ці високі пагорби правого берега Дніпра, - годі й шукати. Це місце традиційно відвідують сотні тисяч людей, і стежка сюди не заросте ніколи. Відтак, уся ця територія, де розміщуватиметься, зокрема, Національний музей історії України у Другій світовій війні, а також майбутній Меморіальний комплекс учасникам антитерористичної операції, має стати єдиним Меморіалом українських героїв. Можете вважати, що відповідне політичне рішення вже прийняте».

Президент також вважає: «На мою думку, такий підхід утверджуватиме непохитний і стійкий зв'язок різних поколінь захисників України. Це дозволить гідно увічнити пам'ять наших героїв».

Про це повідомили сьогодні, 8 травня, на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів