Пам’ятник Михайлові Вербицькому у Львові встановлять до Дня Незалежності, – нардеп

16:38 30 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Оксани Юринець в інтернет-мережі «Facebook»

Як повідомила у четвер народний депутат Оксана Юринець, на черговому засіданні Громадського комітету зі спорудження монументу автору мелодії Дкржавного Гімну України було ухвалене рішення встановити пам’ятник йому у Львові до 24 серпня.

У прес-службі політичної партії «УДАР Віталія Кличка» повідомили сьогодні, 30 квітня:

«Пам'ятник авторові музики до гімну України Михайлові Вербицькому має з'явитись у Львові до Дня Незалежності. Як повідомила народний депутат- «ударівка» Оксана Юринець, відповідне рішення було ухвалене на черговому засіданні Громадського комітету зі спорудження монументу.

Вона зауважила, що Галицька районна адміністрація зараз активно займається впорядкуванням скверу на розі вулиць Бандери-Чупринки-Вербицького, де має стояти пам'ятник. Вже залито фундамент під п'єдестал.

Робітники запевняють, що до кінця червня із благоустроєм впораються. Водночас скульптори Андрій та Володимир Сухорські пообіцяли до 7 липня закінчити гіпсову скульптуру.

«Тим часом ми маємо відібрати ливарню, яка зробить бронзову копію. Для цього буде оголошено відкритий конкурс. Гроші на пам'ятник збирала громада, товариство «Надсяння» для цього відкрило рахунок, тому усе має бути максимально прозоро», – повідомила член Громадського комітету, народний депутат Оксана Юринець.

Вона сподівається, що роботи зі встановлення пам’ятника вдасться закінчити до Дня Незалежності. «Було б дуже символічно виконати Гімн України біля пам'ятника Михайлові Вербицькому у Львові саме 24 серпня», – додала народний депутат.

Сьогодні  в Україні є лише один пам’ятник авторові музики до Гімну України. Його встановлено у місті Яворів Львівської області.

Пам’ятник у Львові має стати другим. А його встановлення приурочать до 200-річчя з дня народження композитора, яке цього року відзначають на державному рівні».

Натомість на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» Оксана Юринець написала сьогодні, 30 квітня:

«Пам'ятник авторові музики до гімну України Михайлові Вербицькому має з'явитись у Львові до Дня Незалежності, 24 серпня. Так вчора вирішили на черговому засіданні Громадського комітету зі спорудження монументу.

Галицька районна адміністрація зараз активно займається впорядкуванням скверу на розі вулиць Бандери-Чупринки-Вербицького, де пам'ятник має стояти. Вже залито фундамент під п'єдестал.

Люди з адміністрації запевняють, що до кінця червня із благоустроєм впораються. Водночас скульптори Андрій та Володимир Сухорські пообіцяли до 7 липня закінчити гіпсову скульптуру, а ми тим часом маємо відібрати ливарню, яка зробить бронзову копію.

Для цього буде оголошено відкритий конкурс. Гроші на пам'ятник збирала громада (товариство «Надсяння» для цього відкрило рахунок), тому усе має бути максимально прозоро. 

Поки що виглядає на те, що до Дня незалежності встигаємо. Було б дуже символічно виконати гімн України біля пам'ятника Михайлові Вербицькому у Львові саме 24 серпня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів