Облрада ініціювала спорудження монумента Героям Небесної Сотні у Львові

14:00 15 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

У вівторок, 15 травня, Львівська обласна рада підтримала клопотання Комітету вшанування пам’яті українських героїв про спорудження меморіалу Героїв Небесної Сотні на Сихові у Львові.

Про це повідомили сьогодні, 15 травня, в прес-службі Львівської облради, де також розповіли: «Відтак, відповідно до рішення слід передбачити в бюджеті розвитку обласного бюджету на 2018 рік кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації для спорудження меморіалу Героям Небесної Сотні у Львові. Окрім того –  звернутись до Львівської міської ради про погодження місця спорудження меморіалу Героям Небесної Сотні у Львові, на проспекті Червоної Калини у сквері біля кінотеатру імені Олександра Довженка, та відведення земельної ділянки під будівництво. Львівській міськраді необхідно також розглянути питання щодо співфінансування цього об’єкта».

Натомість у прес-службі Львівської міськради поінформували: «Комплекс робіт з облаштування громадського простору із вшанування пам’яті Небесної Сотні проводитимуть у сквері біля кінотеатру Довженка на проспекті Червоної Калини. Таке рішення ухвалили сьогодні, 15 травня, депутати Львівської обласної ради під час чергової сесії».

Директор департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Оксана Ткачук наголосила: «Одним серед перших, хто віддав життя за батьківщину був львів’янин Юрій Вербицький. Тому пропонуємо спорудити монумент саме на Сихові. Це місце найбільше пасує для такого простору».

«Новий простір передбачає облаштування не лише пам`ятника, а й рекреаційної відпочинкової зони та музейного комплексу», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів