Неподалік Львова відкрили пам'ятник жертвам Армії Крайової

19:10 1 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Михайла Галущака в інтернет-мережі «Facebook»

Керівник служби національної пам’яті ВО «Свобода» запевнив, що відкриття пам’ятника не є відповіддю на ухвалу польського Сейму про визнання Волинської трагедії геноцидом.

На Львівщині відкрили пам'ятник жертвам Армії Крайової. Меморіальний знак у вигляді Мальтійського хреста встановлено й освячено  вчора, 31 липня,у селі Милошевичі Пустомитівського району – біля місцевої церкви.

Про це повідомив на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» керівник служби національної пам’яті ВО «Свобода» Михайло Галущак, який також зазначив: «Пам'ятник 36 мирним українцям, яких було вбито польською армією. Одних вбито, одних – спалено. Історія, яку потрібно пам'ятати хоч би для того, щоб вона ніколи не повторилась. Пам'ять тим, хто загинув від рук окупантів. Пам'ять тим, хто захищав українців від окупантів».

На пам’ятнику викарбовано прізвищами загиблих 1944 року. Також подано список жертводавців. Михайло Галущак запевнив, що ініціатива встановлення пам’ятника належить не ВО «Свобода», а саме місцевим жителям: «Це і родичі тих людей, яких було вбито, і звичайні мешканці. Це нормальна політика не лише національної пам’яті, а навіть родинної пам’яті, коли родичі вшановують своїх близьких, які були вбиті Армією Крайовою».

Керівник служби національної пам’яті ВО «Свобода» також запевнив, що відкриття пам’ятника не є відповіддю на ухвалу польського Сейму про визнання Волинської трагедії геноцидом, який вчинили українські націоналісти: «Це звичайне вшанування пам’яті родичів і близьких». 

Про це повідомили сьогодні, 1 серпня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів