Нащадки бійців УПА на Львівщині отримали «Хрести Бойової Заслуги» своїх родичів

09:48 26 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Золоті, срібні та бронзові «Хрести Бойової Заслуги» через десятки років вручили племінникам, дітям та внукам загиблих героїв.

«Нащадки бійців УПА отримали золоті, срібні та бронзові «Хрести Бойової Заслуги». Їх вручили на Львівщині шістнадцятьом родичам вояків. Відзнаки виготовляли за кордоном, а спроби доправити їх адресатам були марними. Хрести є точними копіями автентичних 1944-го року. Історики кажуть, найважче було не визначити осіб, яких було представлено до нагород, а віднайти їхніх рідних», – повідомили сьогодні, 26 вересня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».
Натомість у прес-службі Львівської ОДА розповіли: «У Миколаєві відбулися урочистості з нагоди вшанування учасників ОУН-УПА 40-50-х років минулого століття. Золоті, срібні та бронзові Хрести Бойової Заслуги через десятки років вручили племінникам, дітям та внукам загиблих Героїв. Своїх власників знайшли 13 нагород, ще три бойових Хрести передали у краєзнавчий музей Миколаєва, оскільки не всіх нащадків Героїв вдалося відшукати. Хрести Бойової Заслуги відтворили за ескізами, які колись розробив Ніл Хасевич. У планах організаторів продовжити пошуки родичів інших Героїв, а також видати двотомник із біографічними даними нагороджених Лицарів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів