Макет пам’ятника Небесній Сотні на проспекті Червоної Калини у Львові демонтують у понеділок (оновлено)

17:35 21 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: «VisitLviv.net»

Як повідомили в п'ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, за інформацією голови Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк, макет пам’ятника Небесній Сотні встановили сьогодні, 21 листопада, навпроти кінотеатру Довженка незаконно.

У прес-службі ЛМР повідомили сьогодні, 21 листопада, «Щоденному Львову», щ , за інформацією голови Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк, макет пам’ятника Небесній Сотні встановили сьогодні, 21 листопада, навпроти кінотеатру Довженка незаконно. У повідомленні також конкретизують:

«Сьогодні без відповідних дозволів і погоджень представники громадської організації «Український чин» встановили макет пам’ятника Небесній Сотні. Вони запевнили мене, що у понеділок макет буде демонтовано», – сказала Ірина Маруняк. Вона також зазначила, що ГО «Український чин» зверталась стосовно громадського обговорення щодо пам’ятника, але юридичних підстав встановлювати його макет у неї не було.

Як додала голова Сихівської РА, рішенням виконавчого комітету ЛМР створено оргкомітет стосовно спорудження пам’ятника Небесній Сотні, до нього входять представники громадських організацій, архітектори, художники, представники Євромайдану. «Уже було два засідання оргкомітету, у наступний понеділок заплановано провести чергове засідання, на якому мають затверджувати умови проведення конкурсу зі спорудження пам’ятника Небесній Сотні», – додала Ірина Маруняк».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів