На Львівщині вшанували УПА найвищою в Європі дзвіницею

17:24 28 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

На вершині гори Діл біля села Недільна в Старосамбірському районі відкрили та освятили «Вежу пам’яті» – унікальну дерев’яну дзвіницю, аналогів якій нема в Україні та поза її межами.

Дзвіниця на вершині гори Діл біля села Недільна в Старосамбірському районі, яку вінчає хрест, на сьогодні є найвищою у Європі – вона розташована на висоті 907 метрів над рівнем моря. Цей рекорд зафіксували у Книзі рекордів України.

Дерев‘яна споруда має висоту 43 метри і є величним пам’ятником усім, хто віддали життя за волю і незалежність України, в місці, яке увійшло в історію національно-визвольної боротьби під псевдо «Київ», оскільки тривалий час було важливим осередком цієї боротьби. Місце для спорудження такого пам’ятника вибране не випадково. На горі Діл в роки Другої світової війни діяла школа УПА.В одному з боїв з німецьким військовим підрозділом загинуло 43 повстанці.

Участь у відкритті «Вежі пам‘яті» взяли керівництво Львівської ОДА, донька президента Української головної визвольної ради (УГВР) Наталія Осьмак, народні депутати України, делегації із Львівської, Рівненської, Київської областей, ветерани АТО, представники громадськості, які спільно поклали квіти та помолились за полеглих Героїв України. Перші роботи на горі Діл розпочались у 2009 році. Розробив проект унікальної дерев’яної споруди львівський архітектор Олесь Дзиндра.

Про це повідомили сьогодні, 28 серпня, в інформаційній агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів