На Львівщині відзначили 72 річницю створення УГВР

09:15 11 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У селі Сприня відбулася урочиста хода учасників національно-визвольної боротьби, молоді, представників громадських організацій, депутатів всіх рівнів, представників обласної адміністрації та місцевого самоврядування багатьох районів області.

«У неділю, 10 липня, на Самбірщині відзначили 72-гу річницю створення Української Головної Визвольної Ради», – повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський зазначив на урочистому віче в селі Сприня: «Сьогоднішня подія є дуже важливою для всіх нас з огляду на те, що Українська Головна Визвольна Рада ще десятки років тому поставила собі за мету відбудувати Українську державу. Тоді це було надзвичайно важко, але це завдання об’єднало всіх: і військові організації, і політичні, і інтелігенцію. Сьогодні, через 72 роки, наше завдання – об’єднати всі зусилля для того, щоб вибити ворога з української землі і відновити нашу державу».

Урочистості розпочалися на площі Степана Бандери у Самборі з покладання квітів до пам’ятника провідникові ОУН, вшанування пам’яті майора УПА Степана Стебельського та розвідниці УПА Анни Черешньовської. Опісля відбулося формування автоколон учасниками та їх виїзд за «повстанським маршрутом» зі Самбора в напрямку села Сприня.

По дорозі учасники заходів зупинилися у селах Чуква, Блажів, Воля Блажівська та Звір для спільної молитви за загиблими борцями за волю України на могилах вояків УПА. Згодом у селі Сприня відбулася урочиста хода учасників національно-визвольної боротьби, молоді, представників громадських організацій, депутатів всіх рівнів, представників обласної адміністрації та місцевого самоврядування багатьох районів області.

Учасники урочистостей поклали квіти до пам’ятника засновникам Української Головної Визвольної Ради. Отці християнських конфесій здійснили чин панахиди за борцями за волю України.

В рамках заходів  відбулося нагородження учасників та переможців змагань « Ігри нескорених». Усі команди отримали грамоти, медалі та цінні подарунки. Слід зазначити, що в змаганнях взяли участь дві команди із Сходу України, а саме зі Сватово та Слов’янська.

У рамках урочистостей також були проведені Пластова присяга та святковий концерт. Для гостей заспівали ансамблі та хорові колективи, серед яких і хор братства ОУН УПА з Сокаля. Урочистості завершилися спільним виконанням Державного Гімну України. Слід зазначити, що всі учасники урочистостей мали можливість скуштувати традиційний куліш, а також відвідати музей-криївку, оглянути експозиції та поспілкуватись із учасниками національно-визвольної боротьби».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів