На Львівщині відновили військовий меморіал полеглим невідомим воякам УПА

19:00 3 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

На кладовищі в селі Прибин на Перемишлянщині встановили 11 пам’ятних хрестів

У неділю, 3 вересня, в селі Прибин на Перемишлянщині відбулося відкриття відновленого військового меморіалу полеглим невідомим воякам Української Повстанської Армії. На сільському кладовищі встановили 11 пам’ятних хрестів.

Участь у цій церемонії взяли ветеранські й патріотичні організації, духівництво, громадськість та голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, який зазначив: «Якщо би не подвиг Української Повстанської Армії, яка вела героїчну боротьбу проти українського ворога, то не було б Незалежної України. Ми, у першу чергу, маємо відновлювати ті місця, звідки походять наші провідники, де найбільше збереглася наша історична пам’ять. Я переконаний, що там, де є українські могили, де люди розмовляють рідною мовою, де є наша церква і пам’ять про минуле – там буде Україна». 

Розпочались заходи молебнем за полеглими борцями за Волю України. Опісля присутні вшанували пам’ять невідомих вояків УПА хвилиною мовчання. Завершилася церемонія виступом хору «Гомін», який виконав в’язанку повстанських пісень. Відновити військовий меморіал полеглим невідомим воякам Української Повстанської Армії вдалось завдяки місцевим активістам та патріотичній громадськості.

Про це повідомили сьогодні, 3 вересня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів