На Львівщині перепоховали останки дев’ятнадцяти полеглих під час Першої світової війни

13:46 16 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Поминальний захід завершився молитвою за усіх загиблих вояків у минулому столітті та у сьогоднішній російсько-українській війні.

У неділю, 15 листопада, біля села Ялинкувате в Сколівському районі Львівської області відбулося перепоховання віднайдених товариством «Пам'ять» дев’ятнадцяти останків вояків, які загинули у роки Першої Світової війни», – повідомили сьогодні, 16 листопада, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації , де також поінформували:

«У межах заходів також освятили пам’ятний знак, встановлений на військовому похованні. Опісля відбулася поминальна молитва за загиблими. Під час свого виступу голова Львівської обласної державної адміністрації  Олег Синютка висловив вдячність місцевій громаді, яка впродовж сотні років оберігала вояцькі могили та ініціювала перепоховання на церковне кладовище.

Олег Синютка зазначив: «Велика подяка також вам за односельчан, які сьогодні зі зброєю у руках стримують наступ російсько-терористичних військ на східному фронті України».

Своєю чергою, голова  товариство «Пам'ять» Любомир Горбач розповів про проведені пошукові роботи в селі Ялинкувате та про історичні передумови виникнення цих поховань. Зокрема він наголосив: «У роки Першої Світової війни у складі австро-угорської армії воювало близько вісімсот тисяч галичан, а у складі російської армії близько чотирьох мільйонів українців з Великої України, - Відповідно обов’язком кожного з нас є гідне вшанування загиблих у роки Першої Світової війни, адже там ймовірно є українці».

Поминальний захід завершився молитвою за усіх загиблих вояків у минулому столітті та у сьогоднішній російсько-українській війні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів