Міський голова Львова вірить, що українці не віддадуть владі свою свободу

12:34 21 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zyalt.livejournal.com

Але Андрій Садовий проти страйку у Львові, до якого закликають євромайданівці.

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий під час розмови зі студентами щодо оголошення загальноміського стайку зазначив, що всі львів’яни мають право вільно висловлювати свою громадянську позицію. Приватні підприємства відпускають своїх робітників, працівники мерії пишуть заяви на відпустки, а комунальні служби повинні працювати задля підтримки життєдіяльності міста.

«Ще на початку Євромайдану була чітко оголошена позиція Координаційного штабу про страйковий стан. Це було публічно оголошено, всіма було підтримано. Кожне підприємство, якщо воно є приватне, я не чув жодного випадку, коли би людям заборонили чи їхати на Київ чи робити те, що вони вважають за потрібне з точки зору громадянського обов’язку. Якщо говорити про наші комунальні підприємства, які забезпечують місто, вони повинні працювати, адже це є вода, тепло, транспорт. Але не було жодної відмови, працівники підприємств беруть відпустку і виїжджають, щоб висловлювати свій процес. Це є моя принципова позиція. Так само і працівники виконавчих органів влади. Ми не можемо допустити тільки одного – це паралічу влади, тому що тітушкам в Києві не стане гірше від того, що у Львові не буде ходити транспорт, чи не буде води або тепла.

Наскільки я знаю, багато підприємств перейшли на змінний графік роботи. Українці завжди були кмітливі, тому ми повинні подати приклад для всіх. Ми волю не здамо.

Ми постійно в курсі всіх справ. Я дякую всім, хто має сміливість і мужність висловлювати свою громадянську позицію. Думаю, цей процес не закінчиться сьогодні чи завтра. Треба мати мужність стояти до кінця. Це може бути місяць, рік або два. Ми маємо неординарну ситуацію в країні. Якщо подивитись на Європейські країни, я не пригадую, щоб щось подібне відбувалось і була така реакція, яку ми бачимо сьогодні в Україні. Я гордий за всіх молодих та небайдужих людей, я солідарний з людьми. Якщо потрібна якась допомога чи сприяння, я готовий допомагати.

Я захоплений нашими молодими людьми, які не мають страху. Люди старшого віку, які пам’ятають ще радянські часи, мають страх. А ті, кому більше двадцяти, не мають страху, тому що це їхня, наша країна. Якщо ми її не відвоюємо, не відстоїмо, хто відстоїть? Жодна влада в жодній країні світу своїх повноважень не віддавала. Зажди була складна боротьба. Я переконаний, що ми в цій боротьбі переможемо», - розповів Андрій Садовий.

Марія Юрків.
прес-служба Львівської міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів