Львів’яни вшанують Героїв Небесної Сотні тихою ходою пам’яті

11:54 17 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

На площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку відбудеться спільна молитва.

У понеділок, 20 лютого, у Львові відбудеться тиха хода пам’яті Героїв Небесної Сотні, приурочена до третьої річниці трагічних подій на Майдані Гідності. Формуватимуть колону з 13.00 біля Львівського національного університету імені Івана Франка.

Звідти студентська молодь організовано пройде до пам’ятника Тарасові Шевченку за маршрутом: вулиця Словацького – вулиця Дорошенка – проспект Свободи. Відтак, о 13.45 на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку відбудеться спільна молитва.

Начальник студентського відділу Львівського національного університету імені Івана Франка Роман  Яцикович розповів: «Студенти та влада міста вшанують героїв Небесної сотні тихою ходою із символічною назвою «Вогонь Небесної Сотні». Мета акції – пробудити пам’ять буремних лютневих днів на Майдані. Донести до громади вогонь, котрим захисники Майдану захищалися від беркуту. Цей захід вкотре нагадає владі про те, що молодь сьогодні не пробачить знецінення символів Майдану».

Натомість в управлінні внутрішньої політики Львівської міської ради зазначили: «Тиху ходу разом зі студентами організовуємо вже втретє. Захід не лише нагадує про трагічні події Революції Гідності, він є символом нашої віри у правду, незалежність і демократичні цінності. Закликаємо усіх небайдужих стати учасниками цієї духовно-патріотичної події, щоб вкотре осмислити важливість спільного протистояння несправедливості та продовжити боротьбу за світле майбутнє українського народу, яку розпочали безсмертні Герої Майдану».

Про це повідомили сьогодні, 17 лютого, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів