Львів’яни вшанували зв’язкову УВО Ольгу Басараб

13:45 12 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Представники влади і громадськість поклали квіти до могили видатної українки.

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили в понеділок: «Сьогодні, 12 лютого, на Янівському кладовищі вшанували пам'ять відомої громадської та політичної діячки, учасниці Української військової організації Ольги Басараб.  Представники влади і громадськість поклали квіти до могили видатної українки Ольги Басараб, опісля провели громадське віче».

Заступник голови Львівської ОДА Маріанна Вільшинська зазначила: «Світла постать Ольги Басараб завжди стоятиме серед героїв і героїнь у пантеоні історичної пам’яті українського народу. Від неї ми вчимося, як любити свій народ і свою Батьківщину. Ми черпаємо силу духу і прагнення до кращого життя. Вона загинула молодою жінкою, заради мрії жити у вільній країні. Сьогодні вона надихає новітніх героїв України, які зі зброєю у руках захищають нашу Батьківщину, і серед цих героїв чимало жінок.Такі герої як Ольга Басараб просто так не вмирають. Вони назавжди залишаються із нами в нашій пам’яті, в серцях вдячних нащадків».

«Ольга Басараб – українська громадська і політична діячка. Брала участь у роботі Української військової організації (УВО). Була членом Головної управи філії Союзу Українок у Львові, активно співпрацювала з Українською військовою організацією, була зв'язковою полковника Євгена Коновальця», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів