Львів’яни вшанували пам'ять Ольги Басараб (відео)

16:11 12 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

Понад півтори сотні співвітчизників зв’язкової УВО прийшли в середу в 90-ті роковини з дня її смерті до могили цієї незламної українки на Янівському цвинтарі.


Відео: tvzikua

Зокрема – керівники громадських і молодіжних організацій та представники обласної і міської влади. А розпочалося вшанування пам'яті Ольги Басараб  зі спільної молитви ф проведення чину панахиди, після якої представники депутатського корпусу й виконавчої влади міста та області, а також громадські діячі й молодь поклали квіти до могили зв’язкової УВО. Далі відбулося віче, яке розпочав депутат Львівської обласної ради Андрій Корнат.

У своєму виступі він, зокрема, зазначив: «Ольга Басараб для всіх нас є символом нескореності. На її прикладі ми виховуємо нашу молодь. Жінки завжди були на вістрі боротьби за Україну. Їх немало полягло в цій боротьбі. Сьогодні українське жіноцтво теж в перших рядах борців. Вони поряд з нами на Майдані, вони поряд з нами на Грушевського».

Завершуючи виступ, Андрій Корнат наголосив, що чимало славних синів та дочок українського народу віддали своє життя за Українську державність, але і сьогодні в незалежній державі гинуть люди за Україну. Вшановуючи Ольгу Басараб, присутні також вшанували і сучасних борців, які полягли у боротьбі за Україну.

Про це повідомляє сьогодні, 12 лютого, прес-служба обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів